OBJEDNÁVKY prosíme ODESÍLEJTE nejpozději do STŘEDY 8.00, tak abychom stihli doručit zboží před víkendem. Děkujeme.

Grilovaná PICANHA vcelku

Buďte mistrem grilu a oslňte své přátele přípravou Picanhy. Většina lidí tento sval vůbec nezná a to je Vaše šance. Příprava picanhy je velice jednoduchá a vcelku rychlá. Maso má samo o sobě intenzivní hovězí chuť, kterou není třeba “vylepšovat” nebo nějak “přebíjet” různými omáčkami a kořením. Stačí jen sůl a čerstvě na hrubo pomletý pepř. My Vám doporučujeme připravit picanhu vcelku a pak ji krájet přes vlákno na tenké plátky. K tomu doporučujeme už jen zeleninový salát a kousek kvalitního chleba, třeba domácího. Užijte si to!

Počet porcí: 8

Délka přípravy: 10 min

Grilování: 1 hod

Celkový čas: 1 hod 10 min

Obtížnost: snadné

Ingredience:

Postup:

  1. Picanhu vyndejte z lednice minimálně 30 minut předem, nejlépe však hodinu před grilováním a pořádně ji nasolte.

  2. Rozpalte gril na 200 - 250ºC.

  3. Nad přímým ohněm Picanhu zprudka “zatáhněte” po všech stranách. 

  4. Přesuňte Picanhu mimo přímý oheň a zavřete gril.

  5. Sledujte teplotu v jádře. Vaším cílem je dosáhnout teploty 53ºC pro stupeň “MEDIUM RARE”.

  6. Picanhu stáhněte z grilu a nechte minimálně 10 minut odpočinout.

  7. Picanhu krájejte na tenké plátky, okořeňte čerstvě namletým pepřem a servírujte.