Bacon à la America

Pokud si myslíte, že bacon a česká slanina jsou stejné výrobky, tak se mýlíte. Bacon je jiný než klasické slaniny, ať už je koupíte pod označením Oravská, Anglická, Dědova apod. Pravý americký Bacon se liší především v tom, že není nastřikovaný lákem, který obsahuje ingredience jako např. fosfáty pro zvýšení výtěžnosti. Klasické slaniny při smažení a pečení “prskají”. S naším baconem se Vám to nestane. Bacon solíme pouze na sucho a poté lákujeme, aby se prosolil. Pak ho udíme na jabloňovém dřevě, a to pouze do teploty 53°C. Z takového baconu si připravíte krásně křupavé plátky, které parádně doplní míchaná vajíčka na snídani, skvěle se hodí do hamburgerů a nebo jako toping do salátů. A ještě jedna věc - bacon krájíme na extra silné plátky, aby se Vám snadněji připravoval na grilu i v troubě. Dobrou chuť!
   Počet porcí: 6

   Délka přípravy: 0 min

   Vaření: 20 min

   Celkový čas: 20 min

   Obtížnost: snadné

Ingredience:

Postup:

  1. Troubu nastavíme na 230°C.
  2. Na plech dáme pečící papír a bacon na něj rozložíme. Pokud máte k dispozici mřížku, tak ji určitě použijte.
  3. Bacon pečeme 15-20 min podle toho, jak moc ho chceme mít propečený.
  4. Plech vyndáme z trouby, scedíme výpek a bacon doporučujeme osušit papírovou utěrkou. Výpek můžete použít např. pod vajíčka.
  5. Dobrou chuť! 
     Bacon rozložte na plech s mřížkou nebo s pečícím papírem.
   Pečte 15-20 min podle požadované křupavosti.
   Hotovo, servírujte. Dobrou chuť!