Pokud si myslíte, že bacon a česká slanina jsou stejné výrobky, tak se mýlíte. Bacon je jiný než klasické slaniny, ať už je koupíte pod označením Oravská, Anglická, Dědova apod. Pravý americký Bacon se liší především v tom, že není nastřikovaný lákem, který obsahuje ingredience jako např. fosfáty pro zvýšení výtěžnosti. Klasické slaniny při smažení a pečení “prskají”. S naším baconem se Vám to nestane. Bacon solíme pouze na sucho a poté lákujeme, aby se prosolil. Pak ho udíme na jabloňovém dřevě, a to pouze do teploty 53°C. Z takového baconu si připravíte krásně křupavé plátky, které parádně doplní míchaná vajíčka na snídani, skvěle se hodí do hamburgerů a nebo jako toping do salátů. A ještě jedna věc - bacon krájíme na extra silné plátky, aby se Vám snadněji připravoval na grilu i v troubě. Dobrou chuť! |
|
Počet porcí: 6 Délka přípravy: 0 min Vaření: 20 min Celkový čas: 20 min Obtížnost: snadné |
|
Ingredience: |
Postup: |
|
|
Bacon rozložte na plech s mřížkou nebo s pečícím papírem. | |
Pečte 15-20 min podle požadované křupavosti. | |
Hotovo, servírujte. Dobrou chuť! |