Dušené hovězí je přesně jedno z jídel, které právě na podzim a v zimě oceníte. Tento recept vás určitě dostane svojí jednoduchostí a vy tak můžete vychutnat naše vyzrálé hovězí i jinak než v podobě steaku. Pomalé dušení trvá sice delší dobu, ale stačí jedno sousto a uvědomíte si, proč je toto stew jedním z našich nejoblíbenějších receptů.
|
- 1 kg kostek na guláš
- 300g baconu
- 200g strouhanky
- 1 velká cibule
- 1 l hovězího vývaru
- 1/2 lžičky soli
- 1 sladká brambora
- 1 řepa
- houby, česnek
- mrkev, petržel
- 2 dcl červeného vína
- bobkový list
- tymián
- nasekaná petrželka, pepř, sůl
|
- Na tento recept budete potřebovat hrnec s poklicí, který můžete dát do trouby (my jsme použili litinový).
- Nakrájejte bacon na malé kousky, osmahněte a hotový slijte, tuk nechte v hrnci.
- V míse prozatím smíchejte kostky masa s moukou, osolte a opepřete.
- Maso zprudka osmahněte na tuku z baconu, pro snažší opečení doporučujeme maso rozdělit na poloviny.
- Maso dejte bokem a do výpeku přilejte víno a přidejte houby, vše nechte cca 10 minut provařit.
- Mezitím si na pánvi osmahněte cibulku a pak přidejte i česnek.
- Osmahnutou cibulku přidejte do hrnce s vínem, přidejte opečené maso, bacon, hovězí vývar, tymián, bobkový list, nakrájenou řepu, mrkev a bramboru.
- Hrnec přiklopte víkem a vložte do trouby zahřáté na 200 stupňů
- Pečte cca 1,5 - 2 hodiny.
- Dobrou chuť.
|