Beef stew - hovězí dušené na víně

Dušené hovězí je přesně jedno z jídel, které právě na podzim a v zimě oceníte. Tento recept vás určitě dostane svojí jednoduchostí a vy tak můžete vychutnat naše vyzrálé hovězí i jinak než v podobě steaku. Pomalé dušení trvá sice delší dobu, ale stačí jedno sousto a uvědomíte si, proč je toto stew jedním z našich nejoblíbenějších receptů.

Počet porcí: 8
Délka přípravy: 20 min
Vaření: 2 hod
Celkový čas: 2 hod 20 min
Obtížnost: snadné
Ingredience Postup:
  • 1 kg kostek na guláš
  • 300g baconu
  • 200g strouhanky
  • 1 velká cibule
  • 1 l hovězího vývaru 
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 sladká brambora
  • 1 řepa
  • houby, česnek
  • mrkev, petržel
  • 2 dcl červeného vína
  • bobkový list
  • tymián
  • nasekaná petrželka, pepř, sůl
  1. Na tento recept budete potřebovat hrnec s poklicí, který můžete dát do trouby (my jsme použili litinový).
  2. Nakrájejte bacon na malé kousky, osmahněte a hotový slijte, tuk nechte v hrnci.
  3. V míse prozatím smíchejte kostky masa s moukou, osolte a opepřete.
  4. Maso zprudka osmahněte na tuku z baconu, pro snažší opečení doporučujeme maso rozdělit na poloviny.
  5. Maso dejte bokem a do výpeku přilejte víno a přidejte houby, vše nechte cca 10 minut provařit.
  6. Mezitím si na pánvi osmahněte cibulku a pak přidejte i česnek.
  7. Osmahnutou cibulku přidejte do hrnce s vínem, přidejte opečené maso, bacon, hovězí vývar, tymián, bobkový list, nakrájenou řepu, mrkev a bramboru.
  8. Hrnec přiklopte víkem a vložte do trouby zahřáté na 200 stupňů
  9. Pečte cca 1,5 - 2 hodiny.
  10. Dobrou chuť.