Grilovaná Korejská hovězí žebra

Příprava žeber na korejský způsob je snadná a rychlá. Žebra mohou být skvělým masovým předkrmem u větší “grilovačky” s přáteli a nebo je můžete servírovat jako hlavní chod například s rýží. Určitě vyzkoušejte.

Počet porcí: 4

Délka přípravy: 2 hod

Vaření: 10 min

Celkový čas: 2 hod 10 min

Obtížnost: snadné

Ingredience Postup
  • 1 kg Korean short ribs

  • 130 ml sojové omáčky

  • 60g hnědého cukru

  • 1,5 lžíce sezamového oleje

  • 2 lžičky Chambal Chili česnekové pasty (můžeme nahradit Srirachou nebo floky pálivých papriček)

  • 2 stroužky rozmačkaného česneku

  • jemně nasekaná jarní cibulka

  • sezamová semínka na ozdobení
  1. V míse smíchejte všechny ingredience - sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, chilli pastu a česnek. Dobře promíchejte a přiložte žebra.

  2. Žebra vložte do uzavíratelného igelitového sačku, popř je nechte v míse a vlože do ledničky. Nechte odležet na min 2 hodin, nejlépe však přes noc.

  3. Vyndejte žebra z ledničky a nechte při pokojové teplotě ca 30 min. Mezitím si rozpalte gril na vysokou teplotu.

  4. Žebra grilujte na každé straně po dobu 4-5 minut. Omáčka by měla jemně zkaramelizovat.

  5. Žebra ozdobte nasekanou jarní cibulkou, popř. jemně posypte sezamovými seminky a okamžitě servírujte.