- 1 kg Korean short ribs
- 130 ml sojové omáčky
- 60g hnědého cukru
- 1,5 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky Chambal Chili česnekové pasty (můžeme nahradit Srirachou nebo floky pálivých papriček)
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- jemně nasekaná jarní cibulka
- sezamová semínka na ozdobení
|
- V míse smíchejte všechny ingredience - sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, chilli pastu a česnek. Dobře promíchejte a přiložte žebra.
- Žebra vložte do uzavíratelného igelitového sačku, popř je nechte v míse a vlože do ledničky. Nechte odležet na min 2 hodin, nejlépe však přes noc.
- Vyndejte žebra z ledničky a nechte při pokojové teplotě ca 30 min. Mezitím si rozpalte gril na vysokou teplotu.
- Žebra grilujte na každé straně po dobu 4-5 minut. Omáčka by měla jemně zkaramelizovat.
- Žebra ozdobte nasekanou jarní cibulkou, popř. jemně posypte sezamovými seminky a okamžitě servírujte.
|