Pastrami sendvič

Americká klasika, která má původ ve východní Evropě. Pastrami sendvič je velice populární především na Manhattanu v New Yorku. Příprava sendviče je velice rychlá a nebudete potřebovat žádné speciální koření a ingredience. Sendvič můžete dělat na studeno a nebo ho zapéct se sýrem, což Vám maximálně doporučujeme.
Počet porcí: 1

Délka přípravy: 5 min

Vaření: 15 min

Celkový čas: 20 min

Obtížnost: snadné

Ingredience:

Postup:

  • 150g pastrami
  • 2 plátky ementálu
  • 2 plátky žitného chleba
  • 100g kysaného zelí
  • 1 nakládaná okurka
  • 2 lžíce dresinku Tisíc ostrovů
    nebo hrubozrnné hořčice
  • máslo

 

 

 

  1. Pastrami vložte do pečící nádoby, přidejte vodu a zakryjte např. alobalem. Vložte do trouby na 15 min při teplotě 180ºC.
  2. Každý plátek natřete z jedné strany máslem a mírně opečte v toustovači nebo na pánvi.
  3. Pastrami nakrájete na hrubší plátky.
  4. Sendvič skládejte v tomto pořadí:
    plátek chleba, ementál, dresing, pastrami, kysané  zelí, dresing, ementál a chleba.
  5. Sendvič můžete ještě mírně zapéct v troubě nebo toustovači.