Sekaná à la Cracker Barrel

Tradiční českou sekanou zná každý z nás a zřejmě každý má i svůj vlastní recept. My Vám představujeme sekanou, kterou jsme si oblíbili v síti restaurací Cracker Barrel. Navíc naše mleté maso kombinujeme ze 3 druhů vyzrálého hovězího masa a je mleté na hrubou zrnitost. Sekaná tak bude velice šťavnatá. Do sekané dáváme nastrouhaný sýr (my vřele doporučujeme čedar), dále pak cibuli a na kostky nakrájenou papriku. Pokud si chcete Vaši sekanou ještě více vylepšit, tak do ní zamíchejte na osmahnutý bacon.

Počet porcí: 6
Délka přípravy: 30 min
Vaření: 1 hod
Celkový čas: 1 hod 30 min
Obtížnost: snadné

Ingredience: Postup:
  • 1 kg hovězího mletého masa
  • 100g Bacon - thick cut
  • 200 g sýru čedar (strouhaný)
  • 6 vajíček
  • 2ks cibule
  • 1ks zelená paprika
  • 2 lžičky černého pepře, nahrubo mletého
  • 2 balení sušenek TUC Original
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku kečupu
  • 1/4 hrnku hořčice (plnotučná nebo dijonská)
  • 2 lžíce hnědého cukru




  1. Bacon nakrájejte na kostičky a osmahněte. Nechte vychladnout.
  2. Smíchejte nastrouhaný sýr, mléko, vajíčka, papriku, sůl, cibuli, bacon s vyškvařeným sádlem a rozdrcené sušenky TUC Original.
  3. Všechno promíchejte s mletým masem, avšak nemíchejte příliš dlouho. Vzduchové bublinky udělají sekanou vláčnou a šťavnatou.
  4. Troubu rozehřejte na 180°C.
  5. Syrovou sekanou vytvarujte a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Doporučujeme použít otevřený plech, ne pekáč s poklopem.
  6. Pečte 30 minut.
  7. Během pečení si smíchejte kečup, hořčici a hnědý cukr.
  8. Po 30 minutách potřete sekanou namíchaným "glejzem" a pečte dalších 30 minut.
  9. Servírujte. Dobrou chuť.