Doba grilování závisí na druhu masa, jeho tloušťce a grilu, který používáte.
Druha masa |
Váha/tloušťka |
Přibližný celkový čas (min) pro přípravu masa do stupně Medium Rare (62°C) až Medium (71°C) |
|
Uhlí | Plyn | ||
Chuck Eye Steak (bez kosti) | 1,9 cm (3/4 place) | 9 až 11 | 9 až 12 |
2,5 cm (palec) | 12 až 14 | 13 až 17 | |
Top Blade Steak (bez kosti) | 1,9 cm (3/4 place) | 6 až 9 | 6 až 9 |
2,5 cm (1 palec) | 9 až 13 | 10 až 13 | |
Flat Iron Steak | 0.25kg vcelku | 10 až 14 | 12 až 16 |
Shoulder Steak (marinovaný) | 1,9 cm (3/4 palce) | 8 až 12 | 9 až 12 |
2,5 cm (1 palec) | 12 až 17 | 15 až 19 | |
Ranch Steak | 1,9 cm (3/4 palce) | 8 až 11 | 8 až 11 |
2,5 cm (1 palec) | 11 až 14 | 12 až 16 | |
Petite Tender Roast | 0,25 - 0,35kg vcelku* | 14 až 18 | 14 až 19 |
Denver Steak | 1/2 inch | 4 až 7 | 5 až 8 |
1,9 cm (3/4 palce) | 7 až 10 | 8 až 11 | |
Ribeye Steak (s kostí) | 1,9 cm (3/4 palce) | 7 až 9 | 7 až 9 |
2,5 cm (1 palec) | 9 až 11 | 9 až 12 | |
Ribeye Steak (bez kosti) | 3,7 cm (1-1/2palce)** | 19 až 24 | 20 až 25 |
1,9 cm (3/4 palce) | 7 až 10 | 7 až 9 | |
Porterhouse/ T-Bone Steak | 1,9 cm (3/4 palce) | 8 až 11 | 9 až 13 |
2,5 cm (1 palec) | 11 až 16 | 15 až 19 | |
3,7 cm (1-1/2palce)** | 19 až 24 | 20 až 25 | |
Strip Steak (bez kosti) | 1,9 cm (3/4 palce) | 7 až 10 | 7 až 10 |
2,5 cm (1 palec) | 11 až 14 | 11 až 15 | |
Tenderloin Steak (Filet Mignon) | 1,9 cm (3/4 palce) | 7 až 10 | 7 až 10 |
2,5 cm (1 palec) | 10 až 14 | 11 až 15 | |
3,7 cm (1-1/2palce)** | 14 až 18 | 16 až 20 | |
Top Sirloin Steak | 1,9 cm (3/4 palce) | 7 až 11 | 8 až 13 |
2,5 cm (1 palec) | 11 až 15 | 13 až 16 | |
3,7 cm (1-1/2palce)** | 22 až 26 | 24 až 30 | |
Tri Tip Steak | 1,9 cm (3/4 palce) | 8 až 10 | 8 až 10 |
2,5 cm (1 palec) | 10 až 14 | 10 až 14 | |
Sirloin Tip Center Steak | 1,9 cm (3/4 palce) | 8 až 9 | 8 až 11 |
2,5 cm (1 palec) | 11 až 13 | 13 až 15 | |
Sirloin Tip Side Steak (marinovaný) | 1,9 cm (3/4 palce) | 8 až 10 | 8 až 11 |
2,5 cm (1 palec) | 12 až 14 | 13 až 14 | |
Bottom Round Steak (marinovaný) | 1,9 cm (3/4 palce) | 8 až 10 | 11 až 14 |
2,5 cm (1 palec) | 12 až 15 | 15 až 17 | |
Top Round Steak (marinovaný) | 1,9 cm (3/4 palce) | 10 až 11 | 10 až 11 |
2,5 cm (1 palec) | 12 až 14 | 16 až 19 | |
Eye of Round Steak (marinovaný) | 1,9 cm (3/4 palce) | 10 až 12 | 10 až 12 |
2,5 cm (1 palec) | 13 až 15 | 17 až 19 | |
Skirt Steak (marinovaný) | 0,45 - 0,70kg (4 porce o tloušťce 10 - 15cm) |
7 až 12 | 8 až 12 |
Hovězí kebab | kostky 3x3 cm (ca 0,5kg) | 5 až 7 | 7 až 9 |
Mleté maso - burger | tloušťka 1,2 cm (120g / porce) | 8 až 10 | 13 až 14 |
1,9 cm (3/4 palce) (170g / porce) | 11 až 15 | 7 až 9 |
Zdroj: CATTLEMEN'S BEEF BOARD AND NATIONAL CATTLEMEN'S BEEF ASSOCIATION
* Stáhněte z grilu, jakmile teplota uvnitř dosáhne 57°C pro Medium Rare; 65°C pro Medium. Maso nechte odpočinout 5 minut.
** Stáhněte z grilu, jakmile teplota uvnitř dosáhne 60°C pro Medium Rare; 68°C pro Medium. Maso nechte odpočinout 5 minut.
*** Grilujte až do teploty 71°C pro stupeň Medium