Doporučené teploty a délka grilování

Doba grilování závisí na druhu masa, jeho tloušťce a grilu, který používáte.

 

 

Druha masa

 

 

Váha/tloušťka

Přibližný celkový čas (min) pro
přípravu masa do stupně
Medium Rare (62°C) až Medium (71°C)
Uhlí Plyn
Chuck Eye Steak (bez kosti) 1,9 cm (3/4 place) 9 až 11 9 až 12
2,5 cm (palec) 12 až 14 13 až 17
Top Blade Steak (bez kosti) 1,9 cm (3/4 place) 6 až 9 6 až 9
2,5 cm (1 palec) 9 až 13 10 až 13
Flat Iron Steak 0.25kg vcelku 10 až 14 12 až 16
Shoulder Steak (marinovaný) 1,9 cm (3/4 palce) 8 až 12 9 až 12
2,5 cm (1 palec) 12 až 17 15 až 19
Ranch Steak 1,9 cm (3/4 palce) 8 až 11 8 až 11
2,5 cm (1 palec) 11 až 14 12 až 16
Petite Tender Roast 0,25 - 0,35kg vcelku* 14 až 18 14 až 19
Denver Steak 1/2 inch 4 až 7 5 až 8
1,9 cm (3/4 palce) 7 až 10 8 až 11
Ribeye Steak (s kostí) 1,9 cm (3/4 palce) 7 až 9 7 až 9
2,5 cm (1 palec) 9 až 11 9 až 12
Ribeye Steak (bez kosti) 3,7 cm (1-1/2palce)** 19 až 24 20 až 25
1,9 cm (3/4 palce) 7 až 10 7 až 9
Porterhouse/ T-Bone Steak 1,9 cm (3/4 palce) 8 až 11 9 až 13
2,5 cm (1 palec) 11 až 16 15 až 19
3,7 cm (1-1/2palce)** 19 až 24 20 až 25
Strip Steak (bez kosti) 1,9 cm (3/4 palce) 7 až 10 7 až 10
2,5 cm (1 palec) 11 až 14 11 až 15
Tenderloin Steak (Filet Mignon) 1,9 cm (3/4 palce) 7 až 10 7 až 10
2,5 cm (1 palec) 10 až 14 11 až 15
3,7 cm (1-1/2palce)** 14 až 18 16 až 20
Top Sirloin Steak 1,9 cm (3/4 palce) 7 až 11 8 až 13
2,5 cm (1 palec) 11 až 15 13 až 16
3,7 cm (1-1/2palce)** 22 až 26 24 až 30
Tri Tip Steak 1,9 cm (3/4 palce) 8 až 10 8 až 10
2,5 cm (1 palec) 10 až 14 10 až 14
Sirloin Tip Center Steak 1,9 cm (3/4 palce) 8 až 9 8 až 11
2,5 cm (1 palec) 11 až 13 13 až 15
Sirloin Tip Side Steak (marinovaný) 1,9 cm (3/4 palce) 8 až 10 8 až 11
2,5 cm (1 palec) 12 až 14 13 až 14
Bottom Round Steak (marinovaný) 1,9 cm (3/4 palce) 8 až 10 11 až 14
2,5 cm (1 palec) 12 až 15 15 až 17
Top Round Steak (marinovaný) 1,9 cm (3/4 palce) 10 až 11 10 až 11
2,5 cm (1 palec) 12 až 14 16 až 19
Eye of Round Steak (marinovaný) 1,9 cm (3/4 palce) 10 až 12 10 až 12
2,5 cm (1 palec) 13 až 15 17 až 19
Skirt Steak (marinovaný) 0,45 - 0,70kg
(4 porce o tloušťce 10 - 15cm)
7 až 12 8 až 12
Hovězí kebab kostky 3x3 cm (ca 0,5kg) 5 až 7 7 až 9
Mleté maso - burger tloušťka 1,2 cm (120g / porce) 8 až 10 13 až 14
1,9 cm (3/4 palce) (170g / porce) 11 až 15 7 až 9

Zdroj: CATTLEMEN'S BEEF BOARD AND NATIONAL CATTLEMEN'S BEEF ASSOCIATION

* Stáhněte z grilu, jakmile teplota uvnitř dosáhne 57°C pro  Medium Rare; 65°C pro Medium. Maso nechte odpočinout 5 minut.

** Stáhněte z grilu, jakmile teplota uvnitř dosáhne 60°C pro  Medium Rare; 68°C pro Medium. Maso nechte odpočinout 5 minut.

*** Grilujte až do teploty 71°C pro stupeň Medium