Jak začít a nespálit se

Jak ve filmu Rychle a zběsile. Takže pořádně rozpalte gril nebo pánev. Doporučujeme používat litinové pánve, protože výborně drží teplotu. Vaším cílem je mít na povrchu steaku krásně zkaramelizovanou kůrčičku a uvnitř krásně růžové maso. Pokud preferujete steak medium rare, což maximálně doporučujeme, tak teplota uvnitř nesmí přesáhnout 54ºC. Délka grilování závisí na druhu masa a tloušťce steaku (článek Doporučené teploty a délka grilování zde). Nebojte se tento steak dostatečně opepřit. Parádní mramorovaní (jemné žilky tuku skrz sval) dodají steaku neskutečnou chuť a navíc část kořeni se spali během přípravy při vysoké teplotě. Nakonec nezapomeňte nechat steak “odpočinout” než se do něj pustíte, jinak ze steaku vyteče šťáva a to by byla ukrutná škoda.